fbpx

Äänekosken taidemuseo

aanekosken-taidemuseo

Kesän 2021 näyttely juhlistaa Toivo Parantaisen syntymän 100-vuotisuutta. Parantainen keräsi elämänsä aikana huomattavan kokoelman kotimaista taidetta (765 teosta). Näyttelyn henkilökuva muodostuu tällä kertaa vähemmän tunnettujen taiteilijöiden teosten kautta. Tosin mukaan on nostettu Wäinö Aaltosen kullattu kipsiveistosluonnos Eduskuntatalon teossarjaan Työ ja tulevaisuus (1925). Parantainen toimi mielellään mesenaattina nuorille aloitteleville taiteilijoille tukien heitä taloudellisesti.

Viides uudistettu perusnäyttely nostaa esille uusia maalauksia ja grafiikan vedoksia tunnetuilta suomalaisilta taiteilijoilta. Ripustuksessa on nähtävillä mm. Simo Hannulan 1960-luvun varhaista modernia grafiikkaa kuin myös 1980-luvun seesteisempää tuotantoa. Veikko Vionojan 1980-luvun värilitografiat täydentävät grafiikan kokonaisuutta.

Ripustuksessa jatkavat edelleen H. Ahtelan maalaukset sekä Hugo Simbergin luonnokset Tampereen tuomiokirkon Köynnöksenkantajat-freskoon.

Näyttelyt ovat avoinna 9.6.-29.8. keskiviikosta perjantaihin kello 11-17 sekä lauantaista sunnuntaihin kello 11-15. Vapaa pääsy!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uutiset

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti. Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta... →

Vastaa yleisökyselyyn – voita taidetta!

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Ääniä Festivaalia vietettiin ympäri kaupunkia ja kylätaajamia 26.7.—1.8. Äänekoskella. Vastaa tapahtuman yleisökyselyyn ja osallistu taidearvontaan. Seitsemänpäiväinen monitaidefestivaali kutsui katsomaan kotipaikkakuntaa uusin silmin ja tutustumaan tehdaskaupunkiin taiteen ja... →