fbpx
Pallot2_2

Antti Lähdesmäki Trio

Valtuustosali, Äänekoski

Hallintokatu 4, Äänekoski

1.8.2021

17:00-18:00

Tapahtumaan on pääsylippu.

Liput 7/5€

Äänekoskelainen Antti Lähdesmäki seikkailee muusikkona rohkeasti sinne, minne intuitio osoittaa. Lähdesmäki liikkuu monipuolisesti eri tyylien ja instrumenttien välillä, mutta Ääniä Festivaalin konsertti on paitsi konkreettinen paluu kotipaikkakunnalle, myös eräänlainen musiikillinen kotiinpaluu: omassa triossaan yhtyeenjohtaja soittaa yksinomaan akustista pianoa toimien omien sävellystensä solistina – toki runsaasti vapaalla improvisaatiolla höystettynä.

”Vaan jos isoilla sanoilla mennään, Lähdesmäen soitossa kohtaavat melko optimaalisti svengi ja taide, eli on todella mielenkiintoista odotella millaisia bändejä ja teoksia sieltä vielä tuleekaan.”Pentti Ronkanen, Suomijazz, 23.6.2017

Trion musiikki pohjautuu avaraan, Pohjoismaiseen jazziin, mutta siihen sekoittuvat vaikutteet retkiltä ympäri maailmaa. Skandinaviaan kotiutunut Lähdesmäki on löytänyt trioonsa leikkikavereikseen ruotsalaiset kontrabasisti Daniel Anderssonin sekä rumpali Mario Ochoan, joille myös jätetään reilusti tilaa yhtyeen ilmaisussa. Keskiössä ovat kuitenkin Antti Lähdesmäki, flyygeli ja siitä irtoavat äänet – kenties yllättävät ja odottamattomatkin.

Esiintyminen on bändille erityinen, sillä tässä konsertissa yhtye nauhoittaa toisen albuminsa. Ääniä Festivaalin yleisöllä on näin mahdollisuus olla osa jälkipolville asti taltioitavaa kokemusta!