fbpx
Pallot2_2

Joa Korhonen

Torigalleria, Äänekoski

Kauppakatu 17, Äänekoski

26.7.-1.8.2021

12:00-18:00

Tapahtuma on maksuton.

Creat esittää: Joa Korhonen – MONO

Joa Korhonen on tehnyt pitkän ja arvostetun uran muusikkona. Pitkälti Korhosen kynästä on syntynyt kaikkiaan kahdeksan SARA-yhtyeen albumia, yksi pitkäsoitto Meadow Island -yhtyeessä, EP-trilogia Pedestrian’s Motor -kokoonpanossa sekä kolme sooloprojekti As They Slowly Travel to the Sea -singleä. Yli 15 vuoden aikana Korhonen käytti kappaleita ja niiden muodostamia albumeita pääasiallisina välineinään tunteiden ja tunnetilojen välittämisessä.


Kaikkea ei silti saanut sanottua. Tarve uuteen välineeseen vahvistui.
Uudet työt ovat syntyneet digitaalisessa ympäristössä, johon totuttelu alkoi 2019 alussa. Luonnokset syntyvät hyvin sattumanvaraisesti vaikka mahdollisuudet palata työssä edellisiin vaiheisiin ja erilaisiin kokeiluihin ovat loputtomat. Uusi työtapa mahdollistaa maalauksen suunnitelun ja sommitelun melkein missä tahansa. Kun teos siirtyy näytöltä kankaalle joitain muutoksia vielä tapahtuu, kuitenkin säilyttäen luonnoksen jäljen ja tunnelman. 


“MONO -sarjassa halusin pelkistää ja rajata hieman mahdollisuuksia. Mustavalkoisia hahmoja, joita sitoo tunnistettava yhdistelmä luonnosmaista jälkeä ja geometrisiä muotoja.”

Kuva: Tiina Routamaa

joa_korhonen_final