fbpx

Luovaa, yllätyksellistä, uusia elämyksiä – Hae meille esiintyjäksi!

Kanteletta soittava pariskunta

Ääniä Festivaalin ohjelmiston haku on auki tammikuun loppuun.

Äänekoskella 26.7.–1.8.2021 järjestettävä monitaidefestivaali etsii parhaillaan esiintyjiä, työpajoja, näyttelyitä ja performansseja ympäri Suomea sekä kumppaneita paikallisista toimijoista ja harrastajaporukoista.

Viikon ohjelman kokonaisuutta käsissään pitävällä Mimi Steffanssonilla on valtava palapeli hallittavana, sillä tapahtuma pyrkii tuomaan Äänekoskelle laajan kattauksen taiteen eri lajeja.

– Haluamme kunnioittaa paikkakunnan jazzjuuria, mutta tarjota myös jotain aivan uutta yllätyksellisyyttä heinäkuun loppuun. Suurin tavoitteeni on mahdollistaa ihmisille odottamattomia ahaa-elämyksiä! tapahtumatuottaja Steffansson kertoo kesän suunnitelmista.

Taiteen tekijöitä ja kulttuurikokemuksia etsitään musiikin lisäksi niin kuvataiteen, teatterin, elokuvan, tanssin, mediataiteen kuin muun muassa kirjallisuudenkin aloilta ympäri Suomea. Esiintyjien lisäksi tapahtuma tarjoaa kävijöille mahdollisuuden ottaa osaa esimerkiksi työpajoihin.Tapahtumatuottaja Mimi Steffansson

– Uudenlaisen monitaidetapahtuman järjestäminen on herättänyt ihmisten mielenkiinnon. Monitaide voi olla aika kokeellista. Parhaimmillaan se on uudenlaisten ilmaisun tapojen etsimistä, jossa genrerajat hämärtyvät, Steffansson kuvailee.

Haluamme kunnioittaa paikkakunnan jazzjuuria, mutta tarjota myös jotain aivan uutta yllätyksellisyyttä heinäkuun loppuun.

Tapahtumatuottaja Mimi Steffansson

Pääosassa on kuitenkin kesästä, kulttuurista ja hyvästä seurasta iloitseminen. Tapahtumaviikosta halutaan tehdä houkutteleva kaikille.

– Taideähkyn sijaan Ääniä-festarin aikana on lupa myös vain olla ja nauttia kauniista kesästä. Me toivotaan mukaan paikallisia yhdistyksiä ja yhteisöjä avuksi levittämään tapahtumaa myös kylille ja kaupunkialueiden ulkopuolelle, Steffansson sanoo.

Ääniä Festivaali vaalii paikallista osaamista ja yhdessä tekemisen periaatetta. Voittoa tavoittelemattoman tapahtuman takana on joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia tapahtuma-alan konkareita ja ammattilaisia.

Ohjelmistoa haetaan Ääniä Festivaalin nettisivuilla https://aaniafestivaali.fi/#taiteilijahaku tammikuun 2021 loppuun asti. Seuraa tapahtuman järjestämistä sosiaalisessa mediassa ja ÄKS Äänekosken Kaupunkisanomissa.

Ääniä Festivaali – On niin paljon tärkeitä Ääniä!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uutiset

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti. Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta... →

Vastaa yleisökyselyyn – voita taidetta!

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Ääniä Festivaalia vietettiin ympäri kaupunkia ja kylätaajamia 26.7.—1.8. Äänekoskella. Vastaa tapahtuman yleisökyselyyn ja osallistu taidearvontaan. Seitsemänpäiväinen monitaidefestivaali kutsui katsomaan kotipaikkakuntaa uusin silmin ja tutustumaan tehdaskaupunkiin taiteen ja... →