fbpx
Pallot2_2

Maan Tila

Wille - Olohuone ja keittiö

Äänekoskentie 311, Äänekoski

31.7.2021

18:15-19:00

Tapahtumaan on pääsylippu.

Liput 15/12€

Ääniä Festivaalin jazzohjelma esittelee monipuolisen kattauksen jazzia, improvisoitua musiikkia sekä maailmanmusiikkia tuoden myös erityylisiä yhtyeitä mielenkiintoisella ja odottamattomallakin tavalla yhteen. Tämän ohjelman ytimessä perinteistä jazzmusiikkia edustaa Äänekoskella triona esiintyvä Maan Tila.

Mustan amerikkalaisen musiikin traditiosta kumpuavaa tunteellista ja sävellyskeskeistä materiaalia soittava vibrafonitrio lukeutuu keulakuvansa Mikko Antilan johdolla kotimaisen jazzin kuumimpiin nuoriin nimiin. Yhdessä vibrafonin laulavuus, basson juurevuus ja rumpujen hengittävyys luovat täyteläisen sekä kompleksisen kudoksen.

Yritän säveltää joka päivä”, Antila sanoo. ”Tai yleensä sävellän joka tapauksessa, halusin tai en. Puran joka päivä kokemiani tunteita musiikkiin. Koen, että saan näin varsinkin negatiiviset tunteet käännettyä positiiviseksi vuodattamalla ne ensin säveliksi ja sävelet taas muusikoiden tulkittavaksi ja kuuntelijoille kuultavaksi. Jokaisella sävellyksellä on oma kaunis hetkensä, missä se on muodostunut. Pyrin kertomaan sen aina yhtyeen jäsenille, ja trion tulkinta rakentuu sen varaan.”

Mikko Antila: vibrafoni
Antti Ahoniemi: kontrabasso
Mooses Kuloniemi: rummut