fbpx
Pallot2_2

Mistica

Rantalava, Äänekoski

Rantapuisto, Äänekoski

31.7.2021

13:30-14:30

Tapahtuma on maksuton.

Mistica on pitkän yhteistyön tulos. Henry Kolari ja Olga Kolari ovat soittaneet yhdessä pitkään ja ajatus akustisten soittimien (kanteleet, kelttiläinen harppu, alttoviulu) on ollut alusta asti mukana. Näin esiinnyttiin jo Folklandia ja Kantelekilpailussa 2013. Pitkän esiintymiskokemuksen myötä tyyli hioutui nykyiseksi ja nimeksi valikoitui Mistica.

Kappaleet ovat niin omaa käsialaa kuin irkku- ja keskiaikamusiikkia, tilanteen ja tunnelman mukaan. Yhdistävänä tekijänä on aina tietynlainen mystinen tunnelma ja konetaustat.

Yhtye yhdistää molemmat muusikon vahvat puolet, Henryn pitkän linjan äänisuunnittelijana ja tuottajana ja Olgan multi-instrumentalistina. Voimalliset tarujen soittimet kohtaavat avaruuden maisemia ja tulevaisuuden ääniä. Muinaisuus kohtaa nykyaikaa. Kanteleen hiljainen haltioituminen kohtaa kaukaisten tähtien lumon, äärettömyyden kutsun. Musiikki ei ole kuitenkin aina unenomaista ja rauhallista vaan mukana on myös reippaitta ja rytmikkäitä irlantilaisia ja skottilaisia kappaleita.

Mistica on esiintynyt mm. Veresk-fest- tapahtumassa Helsingissä, Ulvilan ja Pirkkalan keskiaikamarkkinoilla sekä Irish Hooley-festivaalissa Kalajoella. Olemme myös äänittäneet Pietarissa yhteisiä improvisaatiota marilaisen kanteleen taitajan Elena Tanikovan kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu lisää yhteistyötä erilaisten vierailevien muusikoiden kanssa.

Muusikot:
Henry Kolari – äänisuunnittelu, syntettisaattorit, 16-kielinen kanteleensoittoa
Olga Kolari – harppu, kantele

Mistica