fbpx

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti.

Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta taiteilijoilta.

Erityisiksi vetonauloiksi muodostuivat Hoikkassaliin festivaalin aikana avattu Rainer Paanasen Ajan ylle asettuva linja sekä elokuvaohjaaja Mikko Niskasen elämästä ja työstä kertova Mikon Matkassa -näyttelyä Äänekosken Kaupunkisanomien toimituksen tiloissa.

Suolahden Wanhan Aseman mielettömän kokonaisuuden suosio ylitti kuitenkin kaikki odotukset.

– Kävijämäärät etenkin galleriatiloissa yllätti täysin! Jo pelkästään Suolahden Wanhalla Asemalla on käynyt päivittäin sata taiteen ystävää. On palkitsevaa huomata, että festivaalia selvästi kaivattiin Äänekoskelle, ohjelmatuottaja Mimi Steffansson sanoo.

Suolahden vanhan asemarakennuksen ympäristöön pystytettiin yhteensä viisi näyttelyä, joista Jegori Miininin ja Okko Alitalon Värikartastot I-IX sijaitsi tapahtuman erikoisimmassa tilassa – vanhassa postivaunussa.

Virtuaaligalleriat tuovat taiteen kotisohvalle

Wanha Asema on yksi kolmesta virtuaalisesti vierailtavasta taidegalleriakohteesta. Kaksi muuta virtuaaligallerioiksi tallennettua tilaa, Galleria Ääniä ja Torigalleria, pystytettiin Äänekosken keskustaan vain festivaalin ajaksi.

Ääniä Festivaalin nettisivuilta löytyvissä 360-virtuaaligalleriatiloissa pääsee liikkumaan hiirellä. Teoksia ja niihin liitettyjä tietoja voi tarkastella klikkaamalla seinillä näkyviä kuvakkeita. Gallerioita voi katsella myös VR-laseilla.

Virtuaaliset näyttelyt toteutettiin yhteistyössä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKEn Digilabin kanssa.

Galleria Ääniä, Torikatu 4, Äänekoski

Torigalleria, Kauppakatu 17, Äänekoski

Wanha Asema, Asemakatu 1, Suolahti

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uutiset

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti. Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta... →

Vastaa yleisökyselyyn – voita taidetta!

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Ääniä Festivaalia vietettiin ympäri kaupunkia ja kylätaajamia 26.7.—1.8. Äänekoskella. Vastaa tapahtuman yleisökyselyyn ja osallistu taidearvontaan. Seitsemänpäiväinen monitaidefestivaali kutsui katsomaan kotipaikkakuntaa uusin silmin ja tutustumaan tehdaskaupunkiin taiteen ja... →