Ville Lähteenmäki Trio

Pohjoismainen jazz valloittaa

Willen jazzklubin tämän kesän kantavana teemana on suomalaiseurooppalainen yhteistyö.

Perjantaina 29. heinäkuuta ravintola Willessä kuullaan monipuolinen kattaus kansainvälisiä tuulahduksia, kun lavalle nousevat Amsterdamista ponnistava KAMA Kollektiv, göteborgilainen Mumriq sekä Trondheimista käsin toimiva Ville Lähteenmäki Trio.

Äänien jazzkuraattorina toimiva Antti Lähdesmäki on tyytyväinen voidessaan aktiivisesti tuoda esiin erilaisia musiikintekijöitä ja heidän ääniään. KAMA Kollektivin Kirsi-Marja ”Kiki” Harju sekä Mumriqin Klara Ahlersten edustavat samalla myös nuorten naismuusikoiden esiinmarssia yhtyeenjohtajina jazzkentällä.

– Yleisön kuva jazzmaailmasta on stereotyyppisesti, että tämä on meidän vanhojen ukkojen kenttä. Jazzkeikoilla lavalle katsoessa muusikoiden sukupuolijakauma on vieläkin valitettavan miesvoittoinen, ja siksi minulle on tärkeää voida nostaa esiin monipuolisemmin esikuvia, joihin samastua, Lähdesmäki jatkaa.

Monitaidefestivaalin jazzohjelmaa täydentää lauantain iltapäiväkonsertti kaupungintalon Valtuustosalissa. Valtuustosalissa esiintyvät pianisti Antti Lähdesmäki ja legendaarinen Teemu Viinikainen. Syksyllä 2022 Viinikaiselta ilmestyy ensimmäinen soolokitara-albumi, jonka teemana on hiljaisuus.

– Iltapäivän konsertti on todellista herkkua, sillä ensinnäkin Viinikainen keikkailee nykyisin harvakseltaan. Lisäksi Äänekoskella tarjoutuu nyt tilaisuus kuulla musiikkia, jota maamme ykköskitaristi tulee syksyllä uudella albumillaan tarjoilemaan, Lähdesmäki sanoo.

Konsertissa kuullaan kahden eri ikäluokan ääniä Keski-Suomesta: Nykyään Kööpenhaminassa asuva ja aktiivisesti Pohjoismaissa toimiva Lähdesmäki on kotoisin Äänekoskelta. Maamme kansainvälisestikin tunnustetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Viinikainen taas on syntynyt Hankasalmella.

Willen jazzklubi, Wille – Olohuone ja keittiö
Milloin: Perjantai 29.7. klo 18
Missä: Äänekoskentie 311, 44100 Äänekoski
Liput: 12/10 euroa, ennakkoon tiketistä

Jazz @ Valtuustosali
Milloin: Lauantai 30.7. klo 15.30
Missä: Äänekosken kaupungintalo, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski
Liput: 15/12 euroa, ennakkoon tiketistä