Pride Äänekoski

Pride saapuu Äänekoskelle

Pride tuo tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemat Äänekoskelle Ääniä-viikolla. ”Toivomme, että ihmiset saapuvat paikalle ja tekevät tuen näkyväksi”, tapahtumaa järjestävä Pilvi Honka sanoo.

Ääniä Festivaali sekä ryhmä yksityisiä henkilöitä ja paikkakunnalta lähtöisin olevia sateenkaari-ihmisiä järjestävät pride-tapahtuman, jolla puolustetaan jokaisen oikeutta rakastaa muita ja itseään sellaisena kuin on. Kaupungin historian ensimmäinen pride-tapahtuma järjestetään Äänekosken Keskusaukiolta keskiviikkona 27. heinäkuuta kello 16 alkaen.

Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

– Oli jo aika saada Äänekoskelle oma pride-tapahtuma, täällä on ollut niin kuolettavan hiljaista! Nuoret ovat olleet suunnannäyttäjiä Äänekoskella. Nyt toivon, että aikuisetkin olisivat valmiita puhumaan aiheesta avoimesti ja kaikkia kunnioittavasti, tässä ollaan tärkeän asian äärellä, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Pilvi Honka sanoo.

Äänekosken nuorisovaltuusto on järjestänyt paikkakunnalla muutamia seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle suunnattuja tapahtumia.

KESKUSAUKION TAPAHTUMASSA on mahdollista tulla kasvattamaan ymmärrystään kuuntelemalla paneelikeskustelua prideen liittyvien teemojen ympärillä. Lisäksi luvassa on musiikkia ja muuta ohjelmaa.

– Paikalle voi tulla kuka vain. Tämä on tärkeä avaus tärkeistä teemoista keskustelulle Äänekoskella, Honka sanoo.

Ääniä Festivaali tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoja ja on mukana pride-tapahtuman järjestämisessä. Äänekosken Pride keskiviikkona 27.7. kello 16 Äänekosken Keskusaukiolla.