Shakkii

Shakkii

Ääniä Rantalava

Tikkakoskella, shakkilautojen ympäröimänä koko suomiräpille tuttu, 2000-luvun alusta vaikuttanut Aksim pyöritteli pitkän kokemuksensa varjolla uusia tapoja luoda. Kun aiempaan syna- ja sampleri-lähtöiseen työskentelytapaan tuli lisänä kitara ja riffit, oli monipuolista riimittelyä ja pitkäjänteisyyttä omaava jyväskyläläinen Joosu J kappaleisiin kuin tehty.

Kahden luovan mielen yhdistäminen on ollut kasvattavaa molemmille. “On ollu tärkee oivaltaa, että hyviä ideoita tulee muualtakin kuin omasta päästä vaikka olisi kuinka luova ja jokainen tekijä tarjoaa jonkin uuden kulman jota itse ei tavoita ihan vaan siksi et ollaan kaikki yksilöitä eri taustoista ja kokemuksista. Mun vahvuus on kuulla ja järjestellä ne parhaat palikat koska sitähän mä sampleripohjalta kasvaneena tuottajana, sekä dj:nä oon aina tehnyt”, Aksim kertoo yhteistyöstä.

Shakkii on rento ja totinen bändi, joka on syntynyt motiivista alleviivata sitä haluttua oman kuuloista soundia. “Jos sä seuraat aidosti sun omaa fiilistä, et muiden, niin se on väistämättä yhtä yksilöllistä kuin sä oot ihmisenä, eikä siihen tarvitse kikkoja.” – bändi kertoo. Monikerroksisuus ja luova perinteisten tyylien yhdistämien kuuluu ja näkyy biiteissä ja lyriikoissa.

Strateginen lautapeli inspiroi bändin nimen kun taas Jyväskylässä hohkaava, monelle tuttu energia sulavan ulosannin. Vastakohtien yhdistely tuo KPC:n riveissä pitkään vaikuttaneelle Joosu J:lle moniulotteisuutta musiikintekoon. “Kevyttä, mutta myös syvää. Hauskaa, mutta totista. Gangsta Larppausta ja avointa heikkoutta. Tyhmää, järkevää. Räppiä ja laulua. Sämplei ja omii sävellyksiä”, Joosu J kertoo. Koukuttavia hookkeja mm. Gettomasan hitteihin rustannut artisti avasi omaa ajattelutapaansa; “mun tavote on oppia olemaan läsnä, rakastaa ja tehdä musiikkia. Mieluiten sellaista musiikkia mikä sais ihmiset kokemaan iloa, inspiraatiota, vapautta tai jotai muuta eeppistä.”