Teemu Viinikainen

Teemu Viinikainen

Jazz @ Valtuustosali

”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”, toteaa kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson. Eikä suotta!

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu virtuoosi on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa, ja niiden riveissä hän on noussut maailmanluokan kitaristiksi. Tästä osoituksena mainittakoon yhteistyö merkittävien ulkomaisten artistien kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.

Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa. Tällä hetkellä Viinikaista työllistää hänen uusin trionsa Teemu Viinikainen III yhdessä kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja rumpali Joonas Riipan kanssa. Yhtye julkaisi debyyttilevynsä ’Return of Robert Dickson’ syksyllä 2017 ja se valittiin Emma-ehdokkaaksi Vuoden jazzalbumi -kategoriassa.

“Teemu Viinikainen’s tone and groove alone establishes him as one of the heavies, but combine that with his unique compositional concept and lines and you are witnessing one of the truly baddest improvising guitar players from Scandinavia and beyond!!”

-Jonathan Kreisberg, jazz guitar virtuoso