Yona Aki Roukala

Yona Ääniä Festivaalin päälavalle

Vuonna 2021 ensimmäistä kertaa järjestettyä ihmisen kokoista monitaidefestivaalia vietetään Äänekoskella viiden päivän mittaisena 27.–31. heinäkuuta.

Ääniä kiinnitti lauantain pääesiintyjäkseen vangitsevasta lavakarismastaan tunnetun Yonan. Sinfoniaorkesterin kanssa nauhoitettua levyä “Uni johon herään” on ylistetty antaumuksella vuoden 2021 julkaisun jälkeen.

– Mä luulen, että mun musiikki sopii täydellisesti teidän Rantalavallenne. Mun mielestä musa ja luonnon äänet ovat lähellä toisiaan ja yhdistän runsaasti luontokuvia musiikkiini. Jos meidän bändimme ja Häränvirran ranta auringonlaskussa ei ole täydellinen yhdistelmä, niin mikä sitten? Yona sanoo.

Lauantain liput tulevat myyntiin Tikettiin kevään aikana.

Kesän keikkoja Yona kiertää yhdessä sellistillä vahvistetun bändinsä kanssa. Ääniä Festivaalin lauantai-illan hempeän hipahtavaan henkeen sopii myös eleganttia lyriikkaa tarjoileva Shakkii, joka on Aksimin ja Joosu J:n tuore yhteisprojekti. Rantalavan maksullisen ohjelman avaa R&B:tä, jazzia ja hip hoppia yhdistävä nuori nouseva lahjakkuus Pessa.

Lauantain liput tulevat myyntiin Tikettiin kevään aikana.

Heinäkuun viimeisenä viikonlopun Ääniä-musiikkiohjelma keskittyy päälavan kattaukseen, joka jakaantuu maksuttomaan ja maksulliseen ohjelmaan. Tänä vuonna Rantapuiston lavan alueella on tarjolla myös palveluita niin päiväpiknikille saapuville kuin myös iltaa fiilisteleville.

Perjantain ja lauantain päätteeksi festarikävijät voivatkin sitten siirtyä jatkoklubeille Pub Markukseen. Jatkoklubeilla tunnelmaa takovat muun muassa Maa Ilmasta, Gator ja Möyhy-Veikot.

Muita kesän kiinnityksiä ovat vapaamuotoisten spektaakkelien ammattilainen Klassikkoteatteri sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta toisensa löytäneet äänekoskelaislähtöiset kuvataiteilijat Aino Raatikainen, Jaakko Uljas ja Janne Saarinen.

Tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana Ääniä Festivaalin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tapahtumaa rakentaa talkoohengessä joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia, jotka jakavat rakkauden kotiseutuun ja sen kulttuuriin.

– Kun mietin tapahtuman tulevaisuutta, niin yksinkertaisesti nautin siitä ajatuksesta, että ihmiset lähtevät Äänekoskelle katsomaan taidetta, vastaava tuottaja Jasu Rossi maalailee.