fbpx
Pallot
Ääniä Festivaalin logo

Uusi monitaidefestivaali 26.7.–1.8.2021 • ÄÄNEKOSKI

INFO

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka tuo väriä ja ääntä Äänekoskelle 26.7.–1.8.2021. Järvien ympäröimä Äänekoski sijaitsee aivan Nelostien varrella, upeissa keskisuomalaisissa maisemissa noin 45 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen.

Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, kuvataiteista, työpajoista ja monesta muusta taiteenlajista. Festivaaliviikko käynnistyy näyttelyillä ja esittävällä taiteella ja huipentuu kohti musiikkipainotteista loppuviikkoa.

Tapahtumaa järjestävät paikalliset kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry. Kesän 2021 tapahtuman pääyhteistyökumppanimme on Äänekosken kaupunki. Ääniä Festivaali toimii voittoa tavoittelemattomasti ja kestävän kehityksen periaatteita vaalien.

Meille on tärkeää, että taide on kaikkien saavutettavissa. Ääniä Festivaali – On niin paljon tärkeitä ääniä!

INFOPISTE

Festivaalitoimisto sijaitsee Äänekosken keskustassa osoitteessa Torikatu 4, 44100 Äänekoski. Ota yhteyttä infopisteeseen aania@aaniafestivaali.fi ja 050 911 4731.

OHJELMA

Ääniä Festivaali koostuu reilusta 90 esityksestä, näyttelystä ja työpajasta, joita järjestävät festivaalin lisäksi joukko muita äänekoskelaisia toimijoita. Viikon 26.7.–1.8.2021 ohjelma on pääosin maksutonta.

– Äänillä tapahtuu valtavasti Äänekoskella ja Suolahdessa sekä hieman Sumiaisissa, Konginkankaalla ja Hietamalla. Sen takia ohjelmaan kannattaa tutustua kotisohvalla ja poimia mielenkiintoiset jutut jo ennakkoon. Kaikesta ei tarvitse pitää mutta lähes kaikkea voi lähteä kokeilemaan ilmaiseksi! Ääniä-viikon rakentamisesta vastannut Mimi Steffansson sanoo.

Tapahtumiin ei ole ikärajaa lukuunottamatta baarien iltaohjelmaa.

Ajantasaisin tieto löytyy tapahtuman aikataulusta. 

TYÖPAJAT

Työpajat tarjoavat mahdollisuuden yllätyksiin ja itse kokeilemiseen. Maksuttomia työpajoja järjestetään ympäri kaupunkia ja pitkin tapahtumaviikkoa. Lue lisää työpajoista ja muusta osallistumisen mahdollistavasta ohjelmasta sivulta 11.
Festivaalin nettisivuilla voi nyt varata paikan työpajoista, joita täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi kysyä työpajan alussa.
Ajantasaisin tieto löytyy tapahtuman aikataulusta. 

MAKSULLINEN OHJELMA

Ääniä Festivaalin ohjelma pidetään pääosin maksuttomana yhteistyökumppaneidemme avulla. Maksulliseen ohjelmaan kuuluvat jazzklubit, ravintolajatkot, muutamat konsertit ja erikoisohjelmat.
Lippuja myydään ennakkoon Ääniä Festivaalin nettisivuilla. Sisäänpääsyn voi ostaa myös tapahtumapaikkojen ovelta, mikäli lippuja on vielä jäljellä.
Ajantasaisin tieto löytyy tapahtuman aikataulusta. 

ESTEETTÖMYYS

Ääniä Festivaali huomioi erityisryhmiä ja liikuntarajoitteita. Tapahtumapaikoilta löydät opasteet esteettömään kulkemiseen. Lisätietoja www.aaniafestivaali.fi/esteettomyys

Avustajat pääsevät ilmaiseksi maksullisiin tapahtumiin. Autamme mielellämme esteettömyyteen ja erityisasiakkaiden festivaalikokemukseen liittyvissä asioissa. Kysymyksiä voi lähettää aania@aaniafestivaali.fi

TURVALLISUUS

Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus osallistua tapahtumiin turvallisesti. Siksi kiinnitämme huomiota turvaväleihin, tehostettuun käsihygeniaan sekä suosittelemme maskien käyttöä.

Älä saavu Ääniä Festivaalille, mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita, sinun epäillään altistuneen koronavirukselle tai sinua on kehotettu olemaan omaehtoisessa karanteenissa tai sinulla on todettu koronavirustartunta.

Huolehdi käsihygeniastasi. Esiintymispaikoilla on käsidesiä ja käsienpesupaikkoja. Suosittelemme myös pitämään omaa käsidesiä matkassa yllättäviä tilanteita varten. Suosittelemme kaikille Koronavilkku-sovellusta.

Keräämme asiakkaiden yhteystietoja, jotta voimme tiedottaa yhdessä terveysviranomaisen kanssa mahdollisista altistumisista. Tiedot voit antaa esiintymispaikoilla tai voit rekisteröityä festivaalikävijäksi nettisivuilla.

Järjestämme festivaalia viranomaisohjeiden mukaan ja teemme yhteistyötä eri turvallisuustoimijoiden kanssa. Päivitämme ohjeitamme säännöllisesti tilanteiden muuttuessa.

Lue lisää ajankohtaista tietoa koronasta Äänekosken kaupungin sivuilta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n infosivuilta.

RUOKA JA JUOMA

Ääniä Festivaalien ulkotapahtumiin saa tuoda omia juomia ja eväitä sekä ostaa ruokakojuilta muun muassa makkaraa ja itsetehtyä jäätelöä. Sisätiloissa noudatetaan kunkin tapahtumapaikan käytänteitä.

Laajalle levittyvällä festivaalilla ei ole erityistä aluetta anniskelulle tai ruokailulle. Suosittelemme hyödyntämään paikallisten ravintoloiden, kahviloiden ja baarien tarjonnan, esimerkiksi Visit Äänekosken sivuilta www.visitaanekoski.fi

Tapahtumana suosimme kasvisruokaa. Maukasta kasvisruokaa ja herkkuja löydät yhteistyöravintoloidemme listalta Äänekoskelta Wille – Olohuone ja keittiöstä, Pub Markuksesta, Bar Hurmoksesta, Café Rantapuistosta ja Suolahdesta ravintola Majakasta ja Keitele-Museon ravintolavaunusta sekä Sumiaisista Matilan Ankkurista. Kysy vaihtoehtoja rohkeasti muistakin ruokapaikoista ja kahviloista.

SAAPUMINEN

Info

Keskellä Suomea sijaitsevalle Äänekoskella on nopea ja helppo matkustaa.

Äänekoski sijaitsee Nelostien varressa, 45 kilometrin päässä Jyväskylästä. Nelostieltä käännyttäessä olet Äänekosken keskustassa viidessä minuutissa. Äänekoskelle on hyvät linja-autoyhteydet, jotka löytyvät Matkahuollon sivuilta. Julkisella liikenteellä pääsee myös siirtymään Äänekosken ja Suolahden väliä.

Suosittelemme liikkumaan Äänekosken keskustan tapahtuma-alueella kävellen tai pyörällä. Tapahtumapaikkojen läheisyyteen on varattu pyöräparkkeja festivaalin ajaksi.

Teemme yhteistyötä Luotosen Taxin 050 514 2232 kanssa.

Tiesitkö, että Äänekoskelle pääsee helposti myös vesiteitse? Äänekosken jokaisessa taajamassa on vierasvenelaituri vesistöjä pitkin matkaaville.

Suosittelemme kesämatkailijaa tutustumaan myös Äänekosken luonnonkauniisiin taajamiin. Lisätietoja Äänekosken matkailusta löydät Visit Äänekosken verkkosivuilta →

 

MAJOITUS

Äänekoskella on tarjolla erilaisia majoittumisvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja leirintäalueita. Mikäli haluat majoittua Äänekoskella, löydät lisää tietoa yhteistyökumppanimme Visit Äänekosken sivuilta www.visitaanekoski.fi ja matkailu@aanekoski.fi

Elämyksiä etsivä voi halutessaan majoittautua vanhaan VR:n makuuvaunuun Suolahden Wanhalla asemalla viikonlopun lisäksi poikkeuksellisesti myös viikolla. Lisätietoja Keitele-Museon sivuilta www.keitelemuseo.fi ja numeroista 050 4770925 tai 0504770928.

APTEEKKI JA ENSIAPU

Äänekosken apteekki sijaitsee lähellä festivaalin tapahtumapaikkoja osoitteessa Torikatu 6. Suolahden apteekki Asemakatu 22.

Punaisen Ristin Suolahden osasto vastaa Ääniä Festivaalin ensiavusta torstaista lauantaihin Äänekosken keskustan alueella. Ensiavusta saat apua pieniin vaivoihin ja haavereihin.

Kiireellistä hoitoa tarvitseville ensiapu ja päivystys klo 8–18 Äänekosken terveysasemalla joka päivä ilman ajanvarausta (020 632 2470) ja klo 18–8 Keski-Suomen keskussairaalassa (os. Keskussairaalantie 19, Jyväskylä). Soita aina ennen keskussairaalan päivystykseen lähtemistä, numeroon 116 117.

TASA-ARVO JA YHDENVERTAISUUS

Kulttuuri ja Ääniä Festivaali kuuluvat kaikille. Tapahtumassa kukaan ei saa syrjiä eikä häiritä ketään. Kaikki ovat samanarvoisia riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta, ihonväristä tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Jokainen saa tulla festivaalille omana itsenään.

Emme hyväksy syrjintää tai häirintää missään muodossa. Jos näet tai koet itseesi tai muihin kävijöihin kohdistuvaa epäsopivaa tai ahdistavaa käytöstä, ilmoitathan siitä lähimmälle järjestyksenvalvojalle, Ääniä Festivaalin henkilökunnalle tai infopisteen numeroon 050 911 4731, josta on suora yhteys turvallisuusvastaaviin.

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavarat pyydetään tuomaan Ääniä Festivaalin infopisteelle Ääniä-galleriaan Torikatu 4, Äänekoski tai jättämään ne tapahtumapaikoille, josta ne kuljetetaan infopisteelle. Löytötavaroita voi kysellä aania@aaniafestivaali.fi

Arvotavarat toimitetaan maanantaina 2.8. Sisä-Suomen poliisin Äänekosken poliisiasemalle Akselinkatu 6. Löytötavaroita voi tiedustella poliisilta numerosta 0295 414 749.

WC:T

Äänekosken keskustan WC-alue bajamajoineen löytyy Rantapuistosta. Pyörätuoliasiakkaita ja muita erityisryhmiä varten alueelta löytyy myös esteetön käymälä, joka on ensisijaisesti sitä tarvitsevien käytössä.

Kuulon suojaaminen

Muistutamme kuulon suojaamisesta ja suosittelemme ottamaan tulpat mukaan erityisesti konsertteihin. Tulppia voi ostaa myös festivaalin tapahtumapaikoilta sekä yhteistyökumppanimme Äänekosken moottorikerhon teltalta Rantalavan läheisyydestä.

TUPAKOINTI

Noudatamme huomaavaisuutta tupakoimattomia kohtaan erityisesti jonottaessa, ruuhkissa ja ulkotapahtumien yhteydessä. Tupakointi on kielletty esiintymisalueiden välittömässä läheisyydessä, esimerkiksi lavojen edustalla. Tupakoithan vain merkityillä tupakointialueilla.

KUVAA, SEURAA JA JAA!

Seuraa festivaalia ja saa vinkkejä viikon tapahtumista sosiaalisessa mediassa.

Kuvaaminen Ääniä Festivaalilla on erittäin sallittua! Pyydämme kuitenkin kunnioittamaan muiden kävijöiden yksityisyyttä ja oikeutta nauttia esityksistä ja näyttelyistä. Joissain tapahtumapaikoissa voi olla poikkeavia sääntöjä kuvaukseen.

Jaa omat Ääniä-kokemuksesi #ääniäfestivaali ja osallistu kulttuurikeskusteluun #kulttuurinpuolella

TURVALLISUUS JA COVID19

Taidetta ja kulttuuria turvallisesti Äänekoskella

Ääniä Festivaali tarjoaa ensi kesänä kulttuurielämyksiä ulko- ja sisätiloissa. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus osallistua tapahtumiin turvallisesti. Siksi kiinnitämme huomiota turvaväleihin, tehostettuun käsihygeniaan ja suosittelemme maskien käyttöä.

Järjestämme ensi kesän monitaidefestivaalia aina sen hetkisten viranomaisohjeiden mukaan ja teemme yhteistyötä eri turvallisuustoimijoiden kanssa. Meidän kaikkien niin järjestäjien, esiintyjien kuin asiakkaiden yhteinen velvollisuus on minimoida tartuntariskiä, joten noudatathan turvallisuusohjeistustamme.

– Älä saavu Ääniä Festivaalille, mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita, sinun epäillään altistuneen koronavirukselle tai sinua on kehotettu olemaan omaehtoisessa karanteenissa tai sinulla on todettu koronavirustartunta.

– Mikäli et pääse edellä mainituista syistä paikalle, lipun voi aina palauttaa (maksulliset tapahtumat). Tarjoamme myös osan ohjelmastamme verkkotapahtumina, joten voit osallistua myös etänä.

– Muistathan turvavälit 1–2 metriä kaikkialla tapahtumien aikana ja erityisesti jonottaessasi.

– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikissa tilaisuuksissa.

– Huolehdi käsihygeniastasi. Esiintymispaikoilla on käsidesiä ja käsienpesupaikkoja. Suosittelemme myös pitämään omaa käsidesiä matkassa yllättäviä tilanteita varten.

– Käytä kaikissa maksutilanteissa korttia tai mobiilimaksamista.

– Maksullisiin tilaisuuksiin saapuessasi osta keikkaliput ennakkoon festivaalin verkkosivuilta, näin ehkäiset jonojen syntymistä porteille/oville.

– Saapuessasi maksulliseen tilaisuuteen ota pääsylippusi ajoissa esille, jotta jono ei pysähtyisi ja ruuhkaudu.

– Keräämme asiakkaiden yhteystietoja, jotta voimme tiedottaa yhdessä terveysviranomaisen kanssa mahdollisista altistumisista. Tiedot voit antaa esiintymispaikoilla tai voit rekisteröityä festivaalikävijäksi verkkosivuilla painamalla ”Osallistu” painiketta sivun reunassa.

– Suosittelemme kaikille Koronavilkku-sovellusta.

Päivitämme ohjeitamme säännöllisesti tilanteiden muuttuessa. Pidetään yhdessä huolta toistemme terveydestä ja nautitaan elävästä Äänekoskesta.

YHTEYSTIEDOT

Ääniä Festivaalin takana ovat Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys ÄRMY ry. Festivaalitiimimme tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteesta aania@aanifestivaali.fi

Vastaava tuottaja Jasu Rossi
kumppanuudet, myynti ja markkinointi, käytännön järjestelyt
jasu@aaniafestivaali.fi
050 911 4731

Ohjelmatuottaja Mimi Steffansson
ohjelmisto, kumppanuudet
mimi@aaniafestivaali.fi

Viestintäpäällikkö Taija Kolehmainen
media, tiedotus ja viestintä
taija@aaniafestivaali.fi

Markkinointipäällikkö Sampo Rossi
myynti ja markkinointi, aineistot ja materiaalit
sampo@aaniafestivaali.fi

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi@aaniafestivaali.fi

Ääniä Festivaalia järjestäjää:

Pukkimäki Osk
Torikatu 1 LH 1
44100 Äänekoski
Y-tunnus 2750947-2

info@pukkimaki.fi
Verkkolaskuosoite: 003727509472
Operaattoritunnus: E204503

ÄRMY ry
rock.aanekoski@gmail.com

Liity postituslistalle!

Myö lähetetään sulle tärkeimmät uutiset festivaalista.