fbpx

Ääniä tuo Äänekoskelle kulttuuria kaikille!

Kuva pupusta. Puhekuplassa teksti On niin paljon tärkeitä ääniä
Toiveenamme on löytää Äänekoskelta yllättäviäkin paikkoja taiteen esittämiseen, Rossi kertoo.

Ensi kesälle siirtyneestä Ääniä Festivaalista muotoutui monitaidefestivaali pitkän odottelun aikana.

Tältä vuodelta koronapandemian takia väistynyt Ääniä Festivaali järjestetään tulevana kesänä heinä- ja elokuun vaihteessa. Tapahtuma-alaa järkyttäneestä vuodesta huolimatta vastaava tuottaja Jasu Rossi rakentaa monitaidetapahtumaa luottavaisin mielin.

– Hioimme tämän yllättävän odottelun aikana visiotamme uudesta äänekoskelaisesta kesätapahtumasta. Meille muodostui nopeasti yksimielinen ajatus siitä, että haluamme tuoda paikkakunnalle tarjolle kulttuuria ja taidetta laajalla skaalalla. Toiveenamme on löytää Äänekoskelta yllättäviäkin paikkoja taiteen esittämiseen, Rossi kertoo.
Turvallisuus on tuotu mukaan jo tapahtuman perusrakenteiden ja toimintamallien suunnitteluvaiheessa. Rossin mukaan tekijät seuraavat tiiviisti, kuinka viranomaisrajoitukset- ja suositukset sekä alan yleisten käytänteet muuttuvat.

– Lisäksi teemme Ääniä Festivaalista mahdollisimman joustavan. Aiomme esimerkiksi jakaa ohjelmaa useisiin pienempiin tapahtumiin, ja panostamme heti alusta alkaen myös vaihtoehtoisiin tapoihin osallistua ja nauttia taiteesta.

Voittoa tavoittelematonta Ääniä Festivaalia järjestää joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia, joita yhdistää halu nostaa esiin paikallista kulttuuriosaamista. Tapahtuman moottorina toimivat paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki OSK ja Ääneseudun rockmusiikin yhdistys Ärmy.

– Tavoitteenamme on tarjota paikallisille taiteilijoille, muusikoille ja harrastajille hyvät raamit esiintyä. Aiomme myös tuoda kulttuuria mielenkiintoisesti kaikkien kaupunkilaisten saataville, Rossi tiivistää.
Ääniä Festivaali hakee yhteistyökumppaneita paikallisista yrityksistä, yhdistyksistä ja yhteisöistä mahdollistamaan monitaiteellisen kaupunkifestivaalin. Ääniä Festivaali järjestetään Äänekoskella 26.7.-1.8.2021.

Lisätietoja ja haastattelut Jasu Rossi p. 050 911 4731, jasu@aaniafestivaali.fi
Ääniä Festivaali – On niin paljon tärkeitä Ääniä
www.aaniafestivaali.fi

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uutiset

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti. Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta... →

Vastaa yleisökyselyyn – voita taidetta!

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Ääniä Festivaalia vietettiin ympäri kaupunkia ja kylätaajamia 26.7.—1.8. Äänekoskella. Vastaa tapahtuman yleisökyselyyn ja osallistu taidearvontaan. Seitsemänpäiväinen monitaidefestivaali kutsui katsomaan kotipaikkakuntaa uusin silmin ja tutustumaan tehdaskaupunkiin taiteen ja... →