fbpx

Varmista paikkasi – työpajat nyt varattavissa!

Kiinnostaisiko tutustua virtuaaliseen todellisuuteen, perehtyä itkuvirsiperinteeseen tai kokoontua kirjoittajaklubin kanssa aamunkoitossa? Ilmoittaudu ja tule mukaan kokemaan Ääniä Festivaalit.

Ääniä Festivaali koostuu reilusta 90 esityksestä, näyttelystä ja työpajasta, joita järjestävät festivaalin lisäksi joukko muita äänekoskelaisia toimijoita. Viikon 26.7.–1.8.2021 ohjelma on pääosin maksutonta.

– Äänillä tapahtuu valtavasti Äänekoskella ja Suolahdessa sekä hieman Sumiaisissa, Konginkankaalla ja Hietamalla. Sen takia ohjelmaan kannattaa tutustua kotisohvalla ja poimia mielenkiintoiset jutut jo ennakkoon. Kaikesta ei tarvitse pitää mutta lähes kaikkea voi lähteä kokeilemaan ilmaiseksi! Ääniä-viikon rakentamisesta vastannut Mimi Steffansson sanoo.

Työpajojen paikat ovat nyt varattavissa festivaalin nettisivuilla aaniafestivaali.fi/aikataulu

VR-työpajat vievät kävijän virtuaalitodellisuuteen, jossa vain mielikuvitus on rajana. Meditatiivisen kanteleen työpajassa puolestaan voi lumoutua kielten resonanssista ja luoda oman yhteisen improvisaation.

– Musiikki ja runous ovat meditatiivinen kokemus, pinnalle nousevat tunteet ja ajatukset. Se on hetkessä syntyvää kauneutta, Olga Kolari kuvailee keskiviikkona 28.7. Taidepuistossa järjestettävää työpajaansa.

Syntsatyöpaja johdattaa uteliaan tutustumaan syntetisaattoreiden maailmaan Äänekosken Painotalolla maanantaina 26.7. Festivaaleilla pääsee myös itkuvirsiperinteen äärelle kokemaan itkuvirsien vapauttavan voiman. Äänekosken seurakunta tarjoaa mielenkiintoisen työpajan Hietaman kirkossa keskiviikkona 28.7.

Kädentaitopajoissa puikot ja koukut kilisevät vimmatusti Taidepuistossa järjestettävissä neulegraffitityöpajassa maanantaina 26.7. ja festivaaliasun voi täydentää helmikorutyöpajassa keskiviikosta lauantaihin 28.–31.7.

Äänekoskelaislähtöinen Mirka Simberg puolestaan vetää Koskelassa hiphopin ja housen työpajoja torstaina 29.7. Simbergin tanssityöpajoissa osallistuja tutustuu sekä hiphopin että housen kulttuuriin ja näiden perusteisiin.

Tiistaina 27.7. syvennytään Mikon matkassa -teokseen lukupiirissä, jonka päätteeksi siirrytään Willestä tutustumaan Mikon Matkassa -näyttelyyn Äänekosken Kaupunkisanomien toimitukseen. Kirjallisuusohjelmaa rakentaneella Anniina Hetesuolla on myös muita suosituksia sanataiteen ystäville:

– Kirjoittamisesta kiinnostunut yleisö voi osallistua sanallisen ilmaisun ja voimauttavan valokuvan työpajaan tai lähteä aamunkoitossa inspiroivaan kirjoittajaklubin tapaamiseen Äänekosken kauneimmalle näköalapaikalle!

Kirjoittajaklubi kokoontuu maanantaista keskiviikkoon 26.–28.7. Äänekosken Rantapuistossa, Äänemäen näköalatornilla ja Taidemuseon puistossa. Venla ja Päivi Kaasisen sanallisen ilmaisun ja voimauttavan valokuvan kaksipäiväinen työpaja pidetään tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.7. Hiskinmökissä Äänekoskella.

Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi kysyä järjestäjältä työpajan alussa. Lisätietoa aaniafestivaali.fi/aikataulu

Työpajat

TYÖPAJAT

 • Ma 26.7. Ympäristötaidepaja, Äänekosken taidemuseo klo 12–16, Minja Revonkorpi järj. Äänekosken Taiteilijaseura
 • Ma 26.7. Syntsatyöpaja, Painotalo klo 14–16, Henry ja Olga Kolari
 • Ma 26.7. Neulegraffitityöpaja, Taidepuisto klo 15–18, Outi Pantsar
 • Ma–ti 26.–27.7. VR-työpaja, Painotalo klo 17–20, Sauli Niskanen
 • Ma–ke 26.–28. Kirjoittajaklubi, useita paikkoja, Hetesuo, Veteläinen ja Hakala
 • Ti 27.7. Yhteisöllisen taiteen työpaja, Taidepuisto klo 15–18, Einari Tarvainen
 • Ti 27.7. Muistojen Mikko Niskanen -lukupiiri, Wille – Olohuone ja keittiö klo 15.30–17
 • Ti–ke 27.–28.7. Sanallisen ilmaisun ja voimauttavan valokuvan työpaja, Hiskinmökki klo 12 alkaen, Päivi ja Venla Kaasinen
 • Ke 28.7. Meditatiivisen kanteleen työpaja, Taidepuisto klo 15.30–16.30, Olga Kolari
 • Ke 28.7. Itkuvirsityöpaja, Hietaman kirkko klo 12–13.30, Tiina-Susanna Hirvonen järj. Äänekosken seurakunta
 • Ke–la 28.–31.7. Helmikorutyöpaja, Koskela klo 15–17, Anu Heinonen
 • To 29.7. Tanssityöpaja: Hiphop ja House, Koskela klo 12.30 alkaen, Mirka Simberg

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uutiset

Näyttelyillä odottomaton suosio – kiinnostaisiko kierros virtuaaligalleriassa?

Ääniä Festivaalin taidenäyttelyt houkuttelivat huikean määrän käyntikertoja Äänekoskella ja Suolahdessa. Nyt kolmea galleriaa pääsee tutkiskelemaan myös virtuaalisesti. Viikon 26.7.-1.8. aikana Äänekoskella oli mahdollisuus nähdä jopa parisenkymmentä näyttelyä paikallisilta ja vierailevilta... →

Vastaa yleisökyselyyn – voita taidetta!

Ensimmäistä kertaa järjestettyä Ääniä Festivaalia vietettiin ympäri kaupunkia ja kylätaajamia 26.7.—1.8. Äänekoskella. Vastaa tapahtuman yleisökyselyyn ja osallistu taidearvontaan. Seitsemänpäiväinen monitaidefestivaali kutsui katsomaan kotipaikkakuntaa uusin silmin ja tutustumaan tehdaskaupunkiin taiteen ja... →